В центре внимания:

Рекультивація Грибович триватиме до дев'яти років

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на Міжнародному екологічному форумі французька компанія Egis презентувала проект рекультивації полігону в селі Великі Грибовичі.

Як зазначив проектний менеджер Egis Крістофер Раунд, пріоритетом є очищення фільтратів і рекультивація безпосередньо східного зсуву полігону.

"Важливою складовою проекту реалізації рекультивації є заходи для відведення фільтрату у підніжжя сміттєзвалища та забезпечення збору фільтрату в екрановий ставок для його зберігання до очищення. Також нам потрібно забезпечити правильне збирання і відведення звалищного газу з тіла сміттєзвалища та його утилізацію через спалювання", – наголосив Крістофер Раунд.

За його словами, для відведення звалищного газу потрібно провести зонування відповідно до віку відходів, провести моніторинг для перевірки об’ємів його утворення, а також необхідно оцінити потенціал генерування електроенергії від якісного звалищного газу.

Згідно з проектом, роботи на східному зсуві полігону триватимуть 2-3 роки, а інших ділянок Грибовицького полігону – 4-6 років.

Нагадаємо, ще у березні компанія Egis підписала з Львівською міською радою угода про підготовку комплексного дослідження і стратегію міста у сфері поводження з твердими побутовими відходами та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Кошти на дослідження, а саме 650 000 євро, надав Фонд вивчення і підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

Також 1 вересня ЄБРР очолосив конкурс на реалізацію проекту із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. Коштами від ЄБРР завідує ЛКП "Зелене місто", керівником якого є Вадим Ноздря.

Додамо, у липні Львівська міська рада та ЄБРР підписали угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування по проекту модернізації інфраструктури ТПВ у Львові.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.10.2017 5:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.