В центре внимания:

Розшуки у справах Євромайдану

Розшуки у справах Євромайдану

Про них розповів начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в інтерв’ю, яке оприлюднене 29 грудня виданням «Тиждень». Зокрема він повідомив: «Зараз у розшуку, якщо мова про справи, які веде наш департамент, перебуває 91 особа. Ми розслідуємо загалом понад 100 кримінальних проваджень. Це понад 3,4 тисячі епізодів злочинних дій, які об’єднані в ці провадження».

Самі ж провадження департамент групує за подіями. Так, брутальне побиття студентів, де було 130 постраждалих, об’єднали в одне. Подібна методика застосовується й щодо інших епізодів. Зокрема були й злочини, вчинені не під час піків протистояння. Для прикладу можна вказати напад на Тетяну Чорновол, викрадення та катування Юрія Вербицького, Ігоря Луценка.

У 2017 році до суду надійшло 27 завершених справ, пов’язаних із подіями Революції гідності, про підозру повідомлено ще 33 особам. А за весь час розслідувань про підозру повідомили 26 слідчим, 16 прокурорам і 16 суддям. Щодо 13 суддів, 21 слідчого і 12 прокурорів до суду передані обвинувальні акти. От тільки жодного обвинувального вироку наразі немає.

Світлина: Сергій Горбатюк.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.12.2017 23:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.