В центре внимания:

Різдво у Львові

Різдво у Львові

Християни східного обряду відсвяткували Різдво Христове. А в Україні його найпишніше святкують у Львові. У центрі міста, біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла 6 січня встановили триметрового Дідуха. Перед цим символ Різдва урочисто пронесли середмістям у супроводі колядників. Діти і дорослі вітали усіх із народженням Божого сина. До святкового встановлення Дідуха долучилися десятки людей — не лише львів’яни, але й туристи, а діти несли у руках маленьких дідухів, які вони потім вставили у величезний сніп.
«Вже майже десяток років у Львові на площі Яворницького встановлюється Дідух. Вважаю, що для нашого міста це дуже важливо й символічно. Немає іншого міста у світі, де б почував себе так вдома і ціле місто було б однією родиною. Дідух встановлює міський голова», — розповіла Тетяна Пилипець, одна з учасниць акції.
«В нас є добра, славна традиція, що ми кожного року встановлюємо Дідуха. Дідух до хати — вся нечесть з хати. Цей Дідух символізує добро, достаток. Ми би дуже хотіли, щоби він також приніс всім нам мир, щоб і львів’яни, і гості нашого міста відчули тепло один одного, щоб ми були джерелом любові один одному. Бажаю усім успіхів, бажаю процвітання і великої Божою ласки», — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.
Цього дня для львів’ян і гостей міста виступали творчі колективи: зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» при Будинку вчителя, хор «Гомін» та ансамбль «Горгани».
Також у переддень Різдва спільнота взаємодопомоги «Оселя» організувала Різдвяну вечерю для людей у потребі. Святвечір традиційно відбувся у Львівському палаці мистецтв. «В цей світлий день ніхто не має бути самотнім, голодним чи нещасливим, — наголосили організатори, — тому запросили потребуючих, щоб разом відчути радість свята Різдва Христового». До Святвечора долучився і п. Садовий.
Від суботи у львівських трамваях зазвучали різдвяні колядки у виконанні етно-фольк-гурту Troye Zillia й української співачки і волонтерки Софії Федини. Іван Бондар, речник «Львівелектротрансу», заявив, що всі твори автори надали на безоплатній основі з правом публічного використання та програвання у громадському електротранспорті міста впродовж різдвяних свят. «Ми дуже задоволені, що цього року можемо долучитися до святкування Різдва та трохи потішити наших пасажирів приємними різдвяними мелодіями. Дякуємо виконавцям, що люб’язно погодились надати свої твори та долучились до цього проекту», — заявив він.

Роман Ганкевич, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

11.01.2018 19:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.