В центре внимания:

«Різдвяна зустріч» кредитівки «Самопоміч»

«Різдвяна зустріч» кредитівки «Самопоміч»

Виступає президент дирекції Михайло Кос

У головному бюро Українсько-американської федеральної кредитової спілки (УАФКС) «Самопоміч» відбулася традиційна щорічна «Різдвяна зустріч» із духовними провідниками української громади Чикаґо та його передмість. За святковою вечерею зібралися разом представники різних релігійних конфесій — Української греко-католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), Української православної церкви у США, Української баптиської та п’ятидесятницької церков.
Урочистою промовою зустріч відкрив Михайло Кос, президент дирекції УАФКС. Він привітав усіх присутніх, наголосивши, що «Самопоміч», мабуть, єдина установа, яка впродовж багатьох років підтримує чудову традицію подяки духовенству за його велику працю, що гуртує духовно українську громаду. Д-р Кос поіменно представив усіх членів дирекції та відзначив, що цьогорічна зустріч є особливою, оскільки на ній присутній новий владика Української католицької єпархії св. Миколая, єпископ Венедикт, котрого й запросив до слова та спільної молитви.
У промові владика Венедикт подякував кредитівці «Самопоміч» за можливість зібратися усім разом на цій «Різдвяній зустрічі». У своїх роздумах єпископ дійшов глибокого переконання, що все наше життя складається зі зустрічей. Вони бувають різні: довгі та короткі; приємні і не надто, цікаві і не дуже. «Ми, зазвичай, не цінуємо їх, але насправді кожна зустріч — це щось унікальне, бо як каже українське прислів’я, з ким пристаєш — таким і сам стаєш. Ми зустрілися тут, як брати і сестри, і дякуємо Богові за цю зустріч».
Настоятель УПЦ КП св. Андрія Первозванного, митрофорний протоієрей Віктор Полярний привітав «Самопоміч» від імені вірних Київського патріархату й Катедри св. Андрія та висловив щиру подяку за те, що українська фінансова установа не лише залишається фінансово стабільною, продовжує процвітати, а постійно підтримує фінансово церковні, громадські та молодіжні організації.
Богдан Калинюк, настоятель УПЦ св. Тройці у Бенсенвіллі подякував кредитівці «Самопоміч» за чудові фінансові послуги, які дали можливість не одній українській родині, що імміґрувала до США, щасливо прижитися у новому американському середовищі.

«Різдвяна зустріч» кредитівки «Самопоміч»

Промовляє Лариса Герасько, генконсул України в Чикаґо

Лариса Герасько, генеральний консул України в Чикаґо, подякувала «Самопомочі» за чудову «Різдвяну зустріч», за співпрацю та фінансову підтримку української громади далеко за межами Батьківщини. Особлива подяка була висловлена Володимиру Тюну, керівнику відділу маркетингу, за підтримку та допомогу в організації низки заходів. Пані Лариса розповіла, що Українська держава розпочала великий проект на підтримку українських шкіл у діаспорі й цього року на нього вже було виділено кошти. Дипломат також висловила сподівання, що українська громада і надалі активно братиме участь у спільних мистецьких та інших проектах, запланованих Генеральним консульством України в Чикаґо на 2018 рік.
Мирон Панчук від УГКЦ св. Йосифа Обручника попросив священиків пам’ятати про вагомість свого покликання та звернувся зі закликом не бути байдужими, не забувати «чиї ми діти», та пам’ятати, що наша рідна ненька Україна потребує нашої допомоги. Кожен із нас, українців має бути серцем із Україною та в міру своїх власних можливостей усіляко допомагати Батьківщині.
Богдан Ватраль, президент і виконавчий директор установи, подякував усім душпастирям за участь у спільній вечері, традиція якої розпочалась ще у 1980-х рр., коли обрали першого президента дирекції УАФКС «Самопоміч» Романа Мицика. Саме він вважав, що такі зустрічі «Самопомочі» з провідниками української християнської спільноти гуртують нашу громаду. УАФКС «Самопоміч» від самих початків свого існування, з 1951-го, і дотепер відчуває своїм обов’язком не лише допомогти кожному членові кредитівки здійснити свої економічні мрії, але й зберегти нашу українську культуру, мову, всіляко підтримуючи українські церковні, культурні та молодіжні організації. На жаль, людське життя на землі не є вічним. «Люди приходять і згодом відходять у вічність, але наша українська фінансова установа залишається, наші церкви залишаються і наша діаспора продовжує жити», — наголосив президент. За його словами, тільки тоді ми зможемо допомогти Україні, коли створимо сильну українську діаспору, з міцним корінням, яка як самодостатня одиниця буде розвиватися і рости.
Пан Ватраль поіменно представив теперішню управу кооперативи та подякував дирекції, контрольній комісії, комітетам й усім працівникам за роботу, яку вони роблять, побажав, аби й надалі всі разом долучалися до розбудови української діаспори.
Віталій Кутній, віце-президент фінансів і технологій, подякував духовним наставникам за їхню місію, за те, що вони є тим осередком, тим «вогником», навколо якого гуртуються люди, почуваючись комфортно в своїй релігії, у своїх традиціях, що допомагає їм адаптуватися до нового життя. УАФКС «Самопоміч» як успішна фінансова установа частину своїх прибутків віддає на підтримку громади, зокрема на підтримку церков і прицерковних організацій, до яких належать її члени, і рівночасно, закликає всіх українців діаспори підтримати свою фінансову установу, яка надає всі необхідні фінансові послуги на високому рівні, використовуючи всі новітні технології.
Петро Ільницький, віце-президент членських послуг, подякував духовенству за їхню науку — проповіді; за добре зерно, яке вони сіють у серця людей; за українське слово. Кредитівка «Самопоміч» і надалі допомагатиме парафіям у їхній потребі, як і парафіяни мусять підтримувати свою фінансову установу.
«Різдвяну зустріч» гармонійно доповнили теплі різдвяні та новорічні вітання, смачні українські страви від Українського культурного осередку при УКЦ св. Володимира й Ольги, та традиційні різдвяні коляди.
На завершення владика Венедикт дуже влучно охарактеризував нашу громаду, яка існує як один живий організм, де кожен із нас покликаний до окремого служіння Богові. Хтось виконує свою місію у «Пласті», хтось у СУМ, а хтось у «Самопомочі». Якщо кожна ланка функціонує добре, то й громада живе та процвітає. Владика подякував УАФКС «Самопоміч» за те, що вона чудово виконує свою місію у громаді.
Прес-служба кредитівки «Самопоміч»

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.12.2017 16:50 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.