В центре внимания:

Різдвяний концерт у Школі українознавства ОУА

Різдвяний концерт у Школі українознавства ОУА

У Нью-Йорку вже випав сніг. А в Школі українознавства Об’єднання українців Америки (ОУА) «Самопоміч» відбувся Різдвяний концерт. Щороку ми готуємо це різдвяне свято, здавалося б, однаково, але кожен рік маємо щось особливе. Цього разу ми розпочали наше різдвяне дійство зі запаленням ялинки та хвилиною мовчання у знак пам`яті про всіх, хто загинув у війні за Україну.
У промові до учасників свята Івана Макар, директор школи, наголосив: «Ми, Школа українознавства, вже понад 68 років існування урочисто збираємося на цьому Різдвяному концерті, щоб разом, як одна шкільна родина, з вчителями, батьками, учнями та гостями відсвяткувати в родинній атмосфері прихід на світ маленької дитинки — Спасителя світу, Господа нашого Ісуса Христа».
Починаючи від Світлички і до 11 класу, кожен учнівський колектив виступив із своїм номером — чи то з виставою, як «Святкова феєрія» від 5-го класу, чи колядкою, як «Три славнії царі» від 2-го та 3-го класів, чи «Вертепом» від старшокласників (8-11 класи). Вертеп вже став невід’ємною частиною свята. Щороку Оля Матвіїшин, учителька мови, муштрує учнів, щоб вони вкладали душу у свої слова.
Незабутнім став виступ шкільного хору з колядою «Молитва на Різдво» автора Зиновія Медюха. Соло виконала Дарія Войтович, член хору «Думка» та асистент вчителя у школі.
Успіхом нашого різдвяного дійства ми завдячуємо Елі Романишин, музичному керівникові шкільного концерту, та Василю Гречинському, музичному керівникові та дириґенту хору«Думка», котрий акомпонував учням на фортепіано впродовж усіх виступів. Сила, що рухає всі наші свята, концерти та матуральні бенкети, це — невтомний Батьківський комітет, який очолює Оксана Коваль. Велика подяка батькам за їхню щиру працю для школи та дітей.
Наша школа існує завдяки підтримці ОУА. Саме завдяки ній уже 68 років Українська школа у Нью-Йорку продовжує свою місію, виховувати українську молодь у християнському дусі, у патріотизмі, прищеплювати любов до мови, літератури, історії, культури та мистецтва. Тож ми були раді вітати на шкільному святі Наталю Думу, голову Нью-Йоркського відділу ОУА, й інших членів управи товариства «Самопомочі» на шкільному святі. Також дякуємо преподобним отцям, зокрема, о. Еміліяну Дорошу, пароху церкви Святого Юра, й іншим оо василіянам, за те, що разом із нами розділили радість Різдвяного свята.
Для мене — велика честь та приємність проводити Різдвяні концерти. Цього року по закінченню свята до мене підійшла одна сім’я, яка нещодавно приїхала з України, і з радісними обличчям сказали мені, що цей Різдвяний концерт нагадав їм про рідний дім в Україні. На завершення п. Макар побажав всім приємних, веселих і щасливих свят, а всі присутні виконали коляду «Бог Предвічний».

Валентина Глушак

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.12.2017 17:50 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.