В центре внимания:

Саакашвілі дуже дивно мириться з Порошенком

Саакашвілі дуже дивно мириться з Порошенком

Михайло Саакашвілі

Михеїл Саакашвілі, колишній президент Грузії, продовжує створювати інформаційні приводи, щоб про нього часом не забули. Після заявленого бажання стати прем’єр-міністром України він тепер хоче бути ще й мером Одеси, однак після того, як попрацює на главою уряду. «Я не жартую, реально. Дуже хочу підняти Одесу. Але Одесу можна підняти, тільки змінивши всі правила гри», — зазначив скандальний політик, котрий уже працював головою Одеської обласної адміністрації без жодних путніх наслідків для області.
Але цього йому виявилося замало. Лідер «Руху нових сил» заявив, що готовий до на перемовин із Президентом України на рівних, забувши, що він уже давно не президент Грузії. Михеїл Саакашвілі також додав, що не звинувачує Петра Порошенка в «пособництві ворогові»! Що він мав на увазі — залишається загадкою.
Однак миритися політик вирішив доволі дивно. 17 грудня він організував у центрі Києва «Марш за імпічмент», на якому заявив, що в Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштований «координаційний штаб» його акції протесту.
На його заклик мітинґарі кинулися штурмувати Жовтневий палац, виламали там двері та розбили вікна. У цей час в приміщенні проходив концерт, на який люди прийшли з дітьми. Переляканих відвідувачів допомогли вивести поліціянти, котрі протистояли юрбі. Тоді організатори акції закликали своїх прихильників залишити Жовтневий палац і податися на Майдан. Однак 200-300 протестувальників усе ж залишилися й кидали у правоохоронців пластикові пляшки з водою та петарди.
Та цього разу світова громадській «невловимого Міхо» не підтримала. Зокрема Роман Ващук, посол Канади в Україні, засудив його спробу захопити Жовтневий палац. «Це зловживання правом на мирний протест», — зазначив дипломат. Свого канадського колегу підтримала й Джудіт Ґоф, посол Великої Британії, і висловила йому повну підтримку.
Побачивши, що пахне смаленим, п. Саакашвілі запевнив, що нікого на штурм Жовтневого палацу не посилав, забувши, що його заклики зафіксовані камерами численних журналістів, і відхрестився акту аґресії. Більше того — він навіть оголосив мораторій на проведення маршів і мітинґів.
Після цього він уже епатував у Генеральні прокуратурі України. Відмовився давати свідчення на підставі того, що справи, які йому інкримінують, належать до компетенції Служби безпеки України (СБУ). Відомства не стали сперечатися зі скандальним грузином і викликали його на допит у СБУ. Що він тепер вигадає?

Євген Клен

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.12.2017 19:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.