В центре внимания:

Садовий домовився з передмістям про поділ землі

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Ми з головою Рясне-Руської сільської ради хочемо проінформувати про дуже велику працю, яка тривала довший час і має всі можливості успішно завершитися. Як ви знаєте, місто Львів і село Рясне-Руська більше 25-ти років не мають нових погоджених меж, це тема для дискусій і різних спекуляцій. Тому ми вирішили зробити неможливе: знайти порозуміння стосовно землі. Якщо подивитися нашу історію, то земля завжди всіх розділяла, але ми фіналізуємо своє рішення, воно буде у нас в порядку денному на сесії міської ради 16 листопада стосовно меж погодження між місто Львовом і селом Рясне-Руською. У свою чергу, голова Рясне-Руської сільської ради також включить це питання у порядок денний найближчої сесії. Дискусії, конфліктні ситуації відходять у минуле, а українці повинні об’єднюватися і рухатися вперед.

Незважаючи на всякі дискусії, потрібно робити все максимально важливе для залучення інвестицій на цій території. Тут є розуміння села Рясне-Руської і міста Львова, адже якщо інвестор приходить, створює нові робочі місця, то треба допомагати. Звичайно, що питання землі є дуже важливе, але вигода буде і для Рясне-Руської, і для міста Львова, тому ми повинні бути разом", – резюмував міський голова Львова Андрій Садовий.

"Минулої п’ятниці, після довгих переговорів, було знайдено компроміс та порозуміння між представниками громад щодо погодження цих меж між населеними пунктами. Ми погодили спільну позицію і як наслідок виробили бачення лінії проведення межі між с. Рясне-Руською та м. Львовом.

Наступним кроком буде представлення цієї позиції депутатам відповідних територіальних громад, її затвердження ними, а також затвердження депутатами меж за процедурою, передбаченою чинним законодавством України.

Результатом таких дій буде встановлення межі між с. Рясне-Руською та м. Львовом", – пояснила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Зі сторони міста депутати це питання будуть розглядати 16 листопада, після цього депутати Рясне-Руської будуть розглядати на сесії своєї ради. Після цього документи будуть подаватись на обласну раду і має бути рішення обласної ради. А після цього має бути ще рішення Верховної Ради.

В розрахунках спірними є орієнтовно від 200 до 500 га землі.

"Ще одне питання, яке в нас було дискусійне. Як ви знаєте, Рясне-Руське - це велика громада. Там проживає достатньо багато людей, які працюють у Львові, і там є багато дітей. В Рясне-Руській нема садочку, хоча вони мають виготовлену проектну документацію на будівництво садочка. Насправді для міста Львова вигідно допомогти їм збудувати садочок, щоби ті діти могли бути там, де вони живуть, а не бідні батьки дітей мають возити до Львова.

Ми також будемо передбачати кошти в бюджеті наступного року на субвенцію для будівництва садочка, певну свою частину від міста Львова", – заявив Андрій Садовий.

"Зараз це питання розглядатимуть депутати, територіальна громада, працюватимуть фахівці, які остаточно визначать розмежування наших земельних ділянок. Чи будемо робити заміну чи в інший спосіб врегульовуватимемо це питання, визначимо пізніше. Фактом на сьогодні є те, що ми зробили перший крок до порозуміння", – розповіла Емілія Смокоровська, сільський голова с. Рясне-Руське.

Наступним кроком буде представлення цієї позиції депутатам відповідних територіальних громад, її затвердження ними, а також затвердження депутатами меж за процедурою, передбаченою чинним законодавством України.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року на сесії міської ради депутати прийняли рішенняпро надання у власність ТзОВ "СіТіПарк Львів" земельну ділянку на вул. Шевченка у мікрорайоні Рясне-2. Вартість ділянки ставить 52,522 млн грн, площа – понад 100 тис м².

ТзОВ «СіТіПарк Львів» є філією голландської компанії «СТР», а також переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку «Рясне-2».

Довідка: з 1988 року існує проблема погодження меж між селом Рясне-Руське та Львовом, у зв’язку з тим, що межі міста Львова змінювались на підставі указів Президії Верховної Ради Української РСР від 27 квітня 1978 р. №3308-ІХ "Про розширення меж м. Львова" та від 09 березня 1988 р. №5541-ХІ "Про розширення меж м. Львова".

Починаючи з 1988 року, проведено роботу з коригування меж міста Львова. З врахуванням цієї роботи ми ще не погоджено межі з Винниками, Рясним-Руським, Грибовичами і Малеховом.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.11.2017 13:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.