В центре внимания:

Садовий хоче створити на базі "Львівспецкомунтрансу" нове ЛКП

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні депутати Львівської міської ради мали розглядати питання "Про виділ з ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" нового комунального підприємства".

Незадовго перед його розглядом міський голова Львова оголосив 15-хвилинну перерву, а після відновлення роботи сесії депутати пропустили це питання, перейшовши до наступного.

Як йдеться у проекті рішення, міська рада хоче виділити з ЛКП "Львівспецкомунтранс" нове комунальне підприємство – "Еко місто". Розмір статутного капіталу становитиме 50 000 000 грн.

"Встановити, що ЛКП "Еко місто" з моменту створення є правонаступником ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" у частині майна, прав та обов’язків ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс“, переданих йому відповідно до розподільчого балансу", – йдеться в документі.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, ЛКП "Еко місто" не займатиметься вивозом сміття.

"Ми прийняли рішення зі "Спецкомунтрансу" виділити ту частину, яка не має відношення до спеціалізованої роботи, а саме вивезення сміття. Мова йде про велику кількість угод, які підписані "Спецкомунтрансом", в тому числі на отримання коштів Європейського банку. Тому ми чітко це розділяємо – буде "Спецкомунтранс", який займається вивезенням сміття, і буде нове підприємство "Еко місто", яке буде правонаступником по всіх тих угодах, які були підписані в інтересах міста, і де місто було гарантом. Це є класична процедура, яка відповідає чинному законодавству", – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Щодо утворення ЛКП "Еко місто" у міській раді повинні утворити спеціальну комісію, яку очолюватиме директор департаменту з питань ТПВ Іван Рудницький.

Також департамент ТПВ повинен затвердити статут новоутвореного ЛКП.

Контроль за виконанням ухвали поклали на заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака.

Зазначимо, через те, що Львівська міська рада передала функції щодо вивозу сміття Львівській ОДА, мерія також повинна передати області повне керування "Львівспецкомунтрансом".

Однак нещодавно у ЛОДА заявили, що міська рада гальмує передачу "Львівспецкомунтранс", адже хоче віддати під керівництво не ціле підприємство, а лише його філію. А з такою позицією міста ЛОДА не погоджується.

Додамо, у понеділок, 17 липня, Андрій Садовий розпорядився збільшити статутний капітал "Львівспецкомунтрансу" на 8 млн грн.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.07.2017 4:21 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.