В центре внимания:

Садовий шукає підприємців для спільного збирання і утилізації львівського сміття

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив пілотний проект з організації збирання, оброблення, утилізації та видалення харчових відходів, які утворюються внаслідок діяльності підприємств, установ та організацій Львова.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Рішення було прийняте для реалізації Стратегії поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017 – 2019 роки, а фінансуватиметься проект за рахунок бюджету розвитку Львова.

Також виконком зобов'язав ЛКП "Зелене місто" залучити до проекту усіх зацікавлених підприємців й організацій та укласти з ними договір про спільну діяльність.

Зазначимо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився виділити з бюджету Львова 25 млн грн і перерахувати їх до обласного бюджету за вивезення сміття з міста, а також на виконання підписаного у квітні "сміттєвого" меморандуму.

Додамо, Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Раніше Львівська ОДА планувала перевести всіх мешканців області на сортування сміття до 2020 року. Втім тепер це зробити хочуть до кінця 2018 року.

Згідно з законом "Про відходи" з 1 січня в Україні сортування сміття стало обов'язковим. Відтак за несортовані відходи передбачена адміністративна відповідальність.

Крім цього, 21 грудня 2017 року, депутати затвердили Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року. Це є перший затверджений документ, що стосується поводження й утилізалізації ТПВ на території Львівщини.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.03.2018 13:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.