В центре внимания:

Світ вшановує Великого Кобзаря

Світ вшановує Великого Кобзаря

У п’ятницю, 9 березня, не лише в Україні, а й у багатьох інших державах, відзначають 204 річницю з дня народження Тараса Шевченка. У різних містах же відбулися урочисті церемонії покладання квітів до пам’ятників Кобзарю. У Львові провели конкурс двійників Тараса Шевченка. Однією з головних подій Шевченкового дня у столиці стала фінальна акція 2-го міжнародного флешмобу Global Shevchenko.

Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж стома мовами. Загалом в усьому світі споруджено 1384 пам’ятники Кобзареві.

За традицією 9 березня також стає днем вручення Національної премії імені Шевченка. Цього разу церемонія відбулася у Національному музеї Тараса Шевченка за участі Президента України Петра Порошенка. Глава держави вручив Шевченківську премію восьми лауреатам 2018 року у категоріях література, публіцистика, музичне мистецтво, візуальне мистецтво та кіномистецтво.

Особам, удостоєним нагороди, присвоюється звання лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка і вручаються Диплом та Почесний знак лауреата. Також до складу премії входить грошова нагорода, яка у порівнянні з 2017 роком не змінилася та становить 240 тис. грн (майже $9,2 тис. )кожному з нагороджених.

Світлина: після вручення премій.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.03.2018 3:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.