В центре внимания:

Синютка отримав від Садового більше 60 мільйонів за вивіз сміття

Про це повідомив під час сесії Львівської міської ради заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

За його словами, Львівська ОДА отримала від міської ради всього 67,2 млн грн як компенсацію за вивезення сміття зі Львова. Зокрема, у липні міськрада виділила на це 14,4 млн грн, серпні – 20,3 млн грн, вересні – 20,1 млн грн, а за 15 днів жовтня – 12,2 млн грн. З цих коштів облдержадміністрація витратила на вивіз сміття у липні 12,9 млн грн, серпні – 19,4 млн грн, вересні – 18,7 млн грн, жовтні – 3,4 млн грн.

Згідно з інформацієї від перевізників, за липень з міста вивезли 19,6 тис тонн сміття, а середня кількість вивезеного за добу сміття у цьому місяці становила 632 тонни.

Натомість у серпні вивезли 18,7 тис тонн сміття, а у вересні – 19,1 тис тонн сміття, за 20 днів жовтня – 12,5 тис тонн.

Також станом на сьогодні у місті виявили один переповнений майданчик із сміттям, який знаходиться на вул. Сихівській, 26, перевізник "Санком Львів".

Нагадаємо, станом на сьогодні Львівська ОДА контролює вивіз сміття зі Львова з кінця червня. 13 вересня виконавчий комітет міськради виділив 50 млн грн Львівській ОДА за вивезення сміття.

Із цих коштів адміністрація зекономила 20 млн грн, які розподілила між містам за прийом львівського сміття.

Додамо, у розпорядженні Варіантів є проект Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області на 2017-2022 роки.

Згідно з ним до 2022 року на Львівщині планують залишити лише 7 полігонів ТПВ. Тому протягом наступних 5 років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

Також у межах проекту Програми поводження з ТПВ на Львівщині, територію області поділять на 6 субрегіонів, у яких облаштують сучасні полігони ТПВ та підприємства з утилізації і переробки сміття.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.10.2017 7:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.