В центре внимания:

"Сміттєва реформа" на Львівщині: область поділять на 6 субрегіонів

Про це йдеться у проекті Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області на 2017-2022 роки, який є у розпорядженні Варіантів.

У проекті Програми запропоновано поділити територію Львівщини на 6 субрегіонів: Північний, Східний, Південно-східний, Південно-західний, Західний і Центральний.

"Для ефективної роботи системи поводження з ТПВ та забезпечення сталого розвитку галузі, забезпечення 100% збору, транспортування, оброблення, перероблення, утилізації ТПВ із забезпеченням мінімального впливу на довкілля територію Львівщини запропоновано розділити на 6 субрергіонів. Відходи, які утворюються в межах субрегіону, будуть обробляти, захороняти на об'єктах в межах визначеного субрегіону, що дасть можливість уникнути транспортування відходів на значну відстань", – йдеться у проекті Програми поводження з ТПВ.

У Північний субрегіон увійдуть: Кам'янка-Бузький, Радехівський, Сокальський та Жовківський райони області;

у Західний – Яворівський, Мостиський і Городоцький райони;

у Південно-західний – Самбірський, Старосамбірський, Турківський і Дрогобицький райони;

у Південно-східний – Миколаївський, Жидачівський, Стрийський і Сколівський райони;

у Східний – Буський, Бродівський, Золочівський і Перемишлянський райони;

у Центральний – Пустомитівський район та м. Львів, яке має власну програму поводження з ТПВ на 2017-2019 роки.

Згідно з проектом Програми, у 3 із 6 субрегіонів облаштують по одному сучасному полігону ТПВ, а ще у 2 субрегіонах, зокрема у Південно-західному та Північному, таких полігонів буде по два.

Зазначимо, загалом таких сучасних полігонів ТПВ на Львівщині до 2022 року буде 7, на них встановлять лінії для сортування сміття та обладнання систем дегазації з виробництвом електроенергії.

Також на території 4 субрегіонів, Північного, Південно-східного, Південно-західного та Центрального, до 2022 року спорудять підприємства із утилізації та переробки сміття, потужністю 640 тисяч тонн на рік, де також вироблятимуть електроенергію та RDF-паливо.

"Відходи, які не будуть використані як вторинна сировина та не підлягають компостуванню, скеровуватимуться для захоронення на полігонах області", – йдеться у проекті Програми.

Облаштовуючи сучасні полігони та підприємства з утилізації ТПВ, у Львівській ОДА хочуть стабілізувати кількість утворення на території області відходів.

"Очікувані результати Програми – зменшення обсягу твердих побутових відходів перед їхнім захороненням на 30-70%, збільшення показника утилізації ТПВ до 60%, зокрема упаковки на рівні 40%, зростання показника перероблення побутових відходів до рівня 20%", – вказано у документі.

Зазначимо, проект Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області на 2017-2022 роки наразі не є затверджений. У 2007-2015 рр. у Львівській області діяла обласна Програма поводження з твердими побутовими відходами, яку виконали не повністю.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.10.2017 3:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.