В центре внимания:

Спалювання стерні може призводить до пожеж

Спалювання стерні може призводить до пожеж

Після завершення збирання зернових культур, відмічені непоодинокі випадки спалювання стерні, що призводить до значного забруднення атмосферного повітря, погіршення якості земельних ресурсів та наносити велику шкоду довкіллю. Велика кількість диму від випалювання стерні, сухої рослинності, опалого листя створює безпосередню загрозу для життя людини, сприяє появі підвищеної кількості запальних захворювань органів дихання і очей, захворювання серцево-судинної системи.

Крім того, дим негативно впливає на стан навколишнього природного середовища – знижує родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря. З’єднання єднання являється загроза лісових пожеж та загоряння житлових будинків. При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських полях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, що веде, в свою чергу, до порушення законодавства і знищення диких рослин та тварин. Саме із спалювання стерні на полях починається більшість степових пожеж.

За самовільне спалювання адміністративним кодексом України (ст. 77-1) передбачаються штрафні санкції: від 170 до 340 грн. – громадянам; від 850 до 1190 грн. – посадовим особам. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 грн., на посадових осіб від 1190 до 1700 гривень.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.08.2017 10:42 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.