В центре внимания:

Спільна стурбованість екс-президентів Польщі

Спільна стурбованість екс-президентів Польщі

Лєх Валенса, Александер Кваснєвський та Броніслав Коморовський, виступили із зверненням до польського суспільства, протестуючи проти реформи судочинства, яку намагається провести у Польщі правляча партія «Закон і Справедливість». Документ, що отримав назву «Ми громадянки, ми громадяни», підписано також низкою польських громадських та політичних діячів. Про це 19 липня повідомляє польська «Gazeta Wyborcza».

Поміж іншого, у зверненні сказано: «Ми, громадяни, незважаючи на різницю поглядів між нами, незважаючи на партійну приналежність, стаємо на захист наших прав. Стаємо заради громадянської солідарності, яка народилася з найбільшого в історії Європи мирного повстання, польського серпня 1980 року. Ми боремося, оскільки програний бій за Верховний суд буде початком необмеженої тиранії і диктатури нинішнього уряду».

Окрім того, на адресу партії влади пролунали звинувачення у «брутальному використанні» задля досягнення політичних цілей пам’яті про 95 загиблих в авіакатастрофі президентського літака під Смоленськом.

Нагадаємо, що у Польщі президент, уряд та парламентська більшість належать до партії «Закон і Справедливість», якою керує Ярослав Качинський, брат-близнюк загиблого у цій катастрофі президента. Доводилося чути експертні думки про те, що керівництво країни узяло курс на прокатолицьку та націоналістичну політику, зокрема і у стосунках з Україною.

Світлина: колишні президенти Польщі (зліва – направо) Лєх Валенса, Броніслав Коморовський, Александер Кваснєвський.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.07.2017 17:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.