В центре внимания:

Студентська маніфестація у столиці Ірану

Студентська маніфестація у столиці Ірану

Масові вуличні акції тривають у Тегерані вже третій день. І хоча влада застерігала громадян від продовження протестів, у суботу, 30 грудня, невдоволені іранці знову вийшли на мітинг. Про це повідомляє AFP. На записі у соціальних мережах, можна побачити студентів, які беруть участь у зіткненнях з поліцейськими і скандують гасла з критикою уряду.

Але на відміну від протестів попередніх днів, які мали більше характер економічних вимог, у цій антиурядовій акції вже присутні політичні мотиви. Студенти повторювали гасло: «Не Газа, не Лівія, моє життя для Ірану». Таким чином вони висловили своє невдоволення тим, що уряд виділяє значну кількість коштів на підтримку проіранських угруповань на Близькому Сході, замість того, щоб вкладати гроші у розвиток своєї країни. За повідомленням ЗМІ, для придушення мітингу мобілізовано воєнізовані поліцейські частини.

Президент США Дональд Трамп висловив підтримку учасникам антиурядових протестів в Ірані. Зокрема, він написав у своєму мікроблозі у мережі Twitter, що іранській владі слід поважати права людей, в тому числі, і на вільне висловлення своєї думки.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

30.12.2017 23:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.