В центре внимания:

Суд зобов'язав Дейнеку пройти судово-психологічну експертизу

Суд зобов'язав Дейнеку пройти судово-психологічну експертизу

Вчора, 30 жовтня, Пустомитівський районний суд частково задовільнив клопотання Віталія Майбороди про призначення експертиз із визначення шкоди здоров'ю Анатолія Дейнеки через критичні висловлювання на його адресу у фільмі "Українські гниди" в карпатських лісах" та постановив Майбороді оплатити усі витрати.

Експертизу проводитимуть медики Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Основними питаннями, як мають визначити експерти є:

- чи є інформація, що була адресована від Майбороди Віталія психотравмувальною для Дейнеки Анатолія?

- чи завдано Дейнеці Анатолію цим моральну шкоду?

- чи спричинена Дейнеці Анатолію моральна шкода за умов перегляду у фільмі "Українські гниди" в карпатських лісах" проттягом 2016 року, чи іншою інформацією?

- чи схильний Дейнека Анатолій до вираженого емоційного збудження або емоційного напруження?

- якщо Дейнеці Анатолію завдана моральна шкода, то в такому випадку, який розмір становить грошова компенсація за завдані страждання?.

Нагадаємо, Анатолій Дейнека і директор ДП "Славський лісгосп" Сергій Кокоць позиваються на активіста, науковця, члена-кореспондента Лісівничої академії наук України Віталія Майбороду з приводу захисту честі, гідності та ділової репутації, на їхню думку Майборода поширював недостовірну інформацію у фільмі журналіста Дмитра Федоренка "Українські гниди" в карпатських лісах".

У вересні суд уже задовільнив клопотання Віталія Майбороди щодо призначення експертиз, за допомогою яких можна було б встановити, яку шкоду здоров'ю Анатолія Дейнеки завдали критичні висловлювання Майбороди у фільмі.

Як йдеться у судовому рішенні, Дейнека не представив жодного доказу, що саме після висловлювань Майбороди погіршився стан його здоров’я, відтак потрібно провести експертизу. Є лише слова директора ДП "Славський лісгосп" Сергія Кокоця, який проходить у справі як свідок, що Анатолій Дейнека, переглянувши фільм, вживав медпрепарати.

Цього разу були визначені основні питання, на які має дати відповідь ця експертиза.

Як заявляв Варіантам Віталій Майборода раніше, він бореться із незаконними вирубками на Львівщині, відтак через суд Анатолій Дейнека хоче його вгамувати.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

31.10.2017 15:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.