В центре внимания:

Сутички біля пам’ятника радянському генералові

Сутички біля пам’ятника радянському генералові

Вони відбулися у п’ятницю, 13 квітня, у Маріїнському парку столиці України. Активісти, яких інтернет-газета «Українська правда» назвала представниками організацій «С14» та «Правий сектор», облили червоною фарбою пам’ятник генералу Миколі Ватутіну.

У цей час тут відбувався мітинг, організований Опозиційним блоком та рухом «Сили добра». Але у сценарій дійства внесла суттєві зміни група радикально налаштованих осіб. Вигукуючи гасла, вони облили пам’ятник червоною фарбою, наліпили на постамент напис «Слава воїнам УПА за ліквідацію червоного ката», і розгорнули банер «На кожного ката чекає розплата». Як твердять очевидці, до пам’ятника намагався покласти квіти народний депутат Юрій Бойко, але йому перешкодили. Зав’язалися сутички.

Речник поліції Києва Оксана Блищик дала такий коментар: «Одна ветеранська організація мала покладати квіти біля пам’ятника, їм завадила група з близько 30 молодиків. Сталася штовханина. Швидко прибули поліцейські, що чергують біля ВР (Верховна Рада – ред.). Молодики застосували газові балончики. У результаті цього одна жінка отримала опіки очей та обличчя. Одного активного учасника доставили до Печерського РУ (районне управляння поліції – ред.)».

Сутички біля пам’ятника радянському генералові

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.04.2018 18:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.