В центре внимания:

Сутички протестувальників з поліцією у Єревані

Сутички протестувальників з поліцією у Єревані

Вони сталися у понеділок, 16 квітня, у центрі вірменської столиці. Маніфестанти протестували проти призначення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна прем’єр-міністром країни. Постраждали 46 осіб, в тому числі шість правоохоронців. За даними місцевих ЗМІ, близько трьох десятків осіб госпіталізовано, один поліцейський прооперований.

Увечері на проспекті Баграмяна, який оточила поліція, протестували близько 20 тисяч людей, повідомляє кореспондент «Deutsche Welle». Деякі активісти мають намір продовжувати акцію вночі.

17 квітня демонстранти планують заблокувати підходи до будівлі парламенту, де має відбутися голосування за призначення Сержа Саргсяна на посаду прем’єр-міністра. Лідер парламентської опозиційної фракції «Елк» («Вихід»), голова партії «Цивільний договір» Нікол Пашинян закликав жителів країни приїхати протестувати в Єреван або влаштувати демонстрацію в своєму місті.

14 квітня правляча Республіканська партія висунула у прем’єр-міністри Сержа Саргсяна, який до 9 квітня займав посаду президента Вірменії. Після конституційної реформи, внаслідок якої Вірменія перейшла від президентської до парламентської форми правління, влада в країні буде сконцентрована у руках прем’єр-міністра.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.04.2018 23:01 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.