В центре внимания:

Сьогодні німці масово гуляли

Сьогодні німці масово гуляли

У наш неспокійний час преса більше розповідає про масові акції протесту. Але у Німеччині почалося грандіозне дійство, яке називають «п’ятою порою року». У суботу, 11 листопада, стартував традиційний рейнський карнавал, головними центрами якого є міста Кельн, Дюссельдорф та Майнц. І цю подію любителі весело провести час відзначили масовими народними гуляннями.

Десятки тисяч ряджених вийшли на центральні вулиці і площі багатьох міст, щоб, незважаючи на дощ і холодну погоду, відсвяткувати початок карнавального сезону. На центральних площах Кельна, за даними муніципальних служб, зібралося стільки людей, що поліції довелося перекрити прилеглі вулиці.

У Дюссельдорфі сотні одягнених у карнавальні костюми прийшли до міської ратуші, щоб бути присутніми при пробудженні символу Дюссельдорфського карнавалу блазня Хоппедіца. За традицією він звернувся з їдкою промовою до міської влади, викриваючи чиновників і перелічуючи їх помилки, а з балкону ратуші бургомістр міста Томас Гайзель намагався відбити словесні випади.

«П’ята пора року» триватиме до так званої попелястої середи, яка цього разу припадає на 14 лютого 2018 року. А двома днями раніше, у «скажений понеділок», карнавал досягне своєї кульмінації, і в більшості міст на Рейні пройдуть яскраві вуличні марші.

Світлина DPA: карнавал без політичних тем не обходиться.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

11.11.2017 19:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.