В центре внимания:

Торговельні преференції для України

Торговельні преференції для України

Рішення про їх запровадження затвердила у понеділок, 17 липня, Рада Європейського Союзу. Інформація про це оприлюднена у прес-релізі цього керівного органу. Преференції мають тимчасовий характер. Вони будуть діяти впродовж трьох років як доповнення до Угоди щодо поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Ось як прокоментував цей факт міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер: «Сьогоднішнім рішенням ми дозволяємо експортувати більше українських продуктів в ЄС. Наш обов’язок – підтримувати Україну і зміцнювати наші економічні і політичні зв’язки також на тлі тривалого конфлікту».

Треба віддати належне оперативності та координованості дій європейських інституцій. 4 липня Європарламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні додаткові торговельні преференції, а через два тижні вже маємо рішення Ради ЄС. Ним, зокрема, встановлено такі річні квоти на експорт з України: для меду – 2,5 тис. тонн, томатів оброблених – 3 тис. тонн, пшениці – 65 тис. тонн, кукурудзи – 625 тис. тонн, ячменю – 325 тис. тонн.

Преференції набудуть чинності до кінця вересня.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.07.2017 16:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.