В центре внимания:

Тріщина у лавах венесуельської опозиції

Тріщина у лавах венесуельської опозиції

Сайт «Deutsche Welle» повідомив 25 жовтня, що колишній кандидат у президенти країни Енріке Капрілес заявив про намір вийти з опозиційної коаліції «Блок демократичної єдності», яку сам же ж і очолює. Правда, рішення ще не остаточне. Оголошено умову, за якої воно не буде прийнято – коаліцію повинен покинути лідер партії «Демократична дія» Хенрі Рамос Альюп. Енріке Капрілес вважає його відповідальним за те, що чотири губернатори від цієї партії фактично перейшли на сторону президента Ніколаса Мадуро. Вони принесли присягу Конституційній асамблеї, створеній чинною владою, але не визнаній опозицією. Про намір покинути коаліцію заявив і лідер «Народної волі» (VP) Леопольдо Лопес, який перебуває в ув’язненні.

Втім, президент Ніколас Мадуро учора оголосив про готовність співпрацювати з політичними супротивниками. Він заявив, що «почалася нова ера співіснування, гармонії і співпраці з важливим сектором венесуельської опозиції». Отже, лише з «сектором», а не з усіма опонентами?

Ситуація у Венесуелі має окремі подібності з Революцією Гідності в Україні. Кілька місяців триває запекла боротьба за владу між урядом Ніколаса Мадуро і опозицією. З початку квітня у зіткненнях загинули понад 120 осіб.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.10.2017 14:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.