В центре внимания:

Тюрма замість політичного притулку

Тюрма замість політичного притулку

У Ханої у понеділок, 22 січня, вислухав вирок про довічне ув’язнення колишній функціонер Комуністичної партії В’єтнаму Чинь Суан Тхань. Цей факт не привернув би загальної уваги, якби не підозра, що чоловік був викрадений у Берліні в’єтнамської спецслужбою. Його звинувачують в отриманні хабара у розмірі 500 000 євро (понад $ 0,6 млн) при реалізації будівельного проекту в Ханої, а також у використанні не за призначенням коштів під час будівництва електростанції на півночі В’єтнаму в 2011 році.

Позаторік Чинь Суан Тхань втік з В’єтнаму в Німеччину і попросив політичного притулку. На батьківщині його оголосили у міжнародний розшук, але 31 липня 2017 стало відомо, що він заарештований у В’єтнамі, де здався владі.

Федеральна прокуратура Німеччини веде розслідування за фактом викрадення Чинь Суан Тханя. Слідство припускає, що 52-річного прохача політичного притулку і його супутницю невідомі 23 липня насильно заштовхнули в автомобіль, доставили у в’єтнамське посольство у Берліні, а звідти – до В’єтнаму. У викраденні підозрюється в’єтнамська спецслужба.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.01.2018 16:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.