В центре внимания:

Тірольці відмовили у гостинності Олімпіаді

Тірольці відмовили у гостинності Олімпіаді

На референдумі, що відбувся у неділю, 15 жовтня, мешканці Тіролю не підтримали ідеї про те, щоб головне місто цієї австрійської федеральної землі Інсбрук подавало заявку на проведення зимових Олімпійських Ігор 2026 року. Проти проголосували більше 53 відсотків виборців. Явка перевищила 58 відсотків. Через це рішення шанс на проведення змагань за програмою Ігор втратила і німецька комуна Інцелль в Баварії. Тут, в разі перемоги Інсбрука, відбулися б олімпійські змагання ковзанярів.

Тірольці відмовилися від проведення Олімпіади-2026, незважаючи на те, що очікувані витрати на підготовку до неї були б повністю покриті Міжнародним Оліпійським комітетом (МОК), а також виторгом від продажу квитків і контрактам із спонсорами. Можливо, таке прохолодне ставлення до головного зимового спортивного форуму світу пов’язане з тим, що Інсбрук вже був двічі олімпійською столицею – у 1964 і 1976 роках.

Відомо, що інтерес до проведення зимових Ігор проявляють швейцарський Сьон, канадський Калгарі, американський Солт-Лейк-Сіті і норвезький Ліллехаммер.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.10.2017 0:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.