В центре внимания:

Убитий, бо виконував свою роботу

Убитий, бо виконував свою роботу

У четвер, 1 березня, інтернет-портал «Українські національні новини» (УНН) з посиланням на щоденну німецьку газету «Die Welt» повідомляє, що Європарламент (ЄП) має намір обговорити справу вбитого у Словаччині журналіста Яна Куцяка.

Голова комітету ЄП у закордонних справах Девід Макаллістер заявив: «Ми хочемо, щоб вбивство словацького журналіста було включене до порядку денного Європейського парламенту, і через два тижні на пленарному засіданні ми будемо обговорювати свободу ЗМІ у Словаччині. Справа має загальноєвропейське значення, і ми хочемо допомогти звернути на неї таку увагу, якої вона заслуговує». На думку єврочиновника, словацька влада повинна розшукати винних і притягнути до відповідальності. Девід Макаллістер також наголосив: «Шокує, що журналіста вбивають прямо у серці ЄС тільки через те, що він виконував свою роботу».

Як повідомлялося раніше, 27-річний Ян Куцяк проводив розслідування щодо податкового шахрайства бізнесменів, пов’язаних з правлячою партією Словаччини. Мертві тіла журналіста і його дівчини знайшли в їхньому будинку в населеному пункті Велка Мача у 50 кілометрах від Братислави. Причиною смерті стали вогнепальні поранення. Уряд країни готовий заплатити 1 млн євро (понад $1,2 млн) тому, хто допоможе в розслідуванні цього злочину.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.03.2018 15:09 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.