В центре внимания:

Україна має вийти на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи – Ярослав Дубневич

Україна має вийти на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи – Ярослав Дубневич

Основними спікерами панелі були народний депутат України, голова Комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ярослав Дубневич, Держсекретар міністерства інфраструктури України Андрій Галущак, в.о. голови Державного агентства автодоріг України Славомір Новак, член Правління ПАТ "Укрзалізниця" Ремігіуш Пашкевич, директорка Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького Тетяна Романовська, а також експерти, дипломати, бізнесмени тощо.
У своєму виступі нардеп Ярослав Дубневич підкреслив, що основне стратегічне завдання – це вихід України на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи. Та для цього потрібно забезпечити вирішення кількох першочергових завдань, а саме: продовжити будівництво автобану "Гданськ – Одеса хай-вей", який з'єднає порти Балтійського та Чорного морів та втілити в життя ідею спорудження концесійної дороги "Краковець – Львів – Броди", відповідний законопроект щодо якого, планують розглянути у першому читанні у Верховній Раді України в листопаді.

Також Ярослав Дубневич наголосив, що подальший розвиток прямих залізничних маршрутів неможливий без побудови в Україні євроколії, оскільки це фактично прямі інвестиції в туристичну галузь по обидва боки, а також великий плюс у розвиток малого та середнього бізнесу. Перша гілка цієї колії повинна проходити через Рава-Руську до Львова, друга – з Перемишля до Львова, оскільки є добра перспектива розвитку вантажних перевезень з можливістю побудови вантажного залізничного хабу в Мостиському та Городоцькому районах. Не менш важливим питанням є і збільшення кількості пунктів перетину кордону з країнами ЄС.

Україна має вийти на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи – Ярослав Дубневич
"Чинні пункти перетину кордону вже не можуть забезпечити пропускну спроможність як для руху товарів, так і людей при досягнутому рівні економічної співпраці з європейськими державами. Тому іншої альтернативи, як збільшувати їх кількість, не існує" – зазначив голова транспортного Комітету ВР.
За словами Ярослава Дубневича, за умови дофінансування будівництва пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховіце" з польського боку, запрацювати він зможе вже у 2019 році. Також, за наявності політичної волі в Україні та Польщі, можна пришвидшити початок будівництва МППК "Боберка – Смольник", "Лопушанка – Міхновець" та "Белз – Будинін".

Україна має вийти на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи – Ярослав Дубневич
Що ж стосується будівництва нових доріг, то як зазначив в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак, ситуація значно поліпшиться вже наступного року, адже з 1 січня запрацює Державний дорожній фонд та відбудеться децентралізація в цій сфері. Більш того, у бюджеті ДДФ, окремим пунктом, виписали статтю щодо організації безпеки автомобільного руху.

Україна має вийти на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи – Ярослав Дубневич
Також на засіданні "Львівщина – транспортний коридор між Європою та Азією" йшла мова про Міжнародний аеропорт "Львів", який став одним з флагманів прориву України на міжнародній арені у цій галузі. Вже цього року аеропорт прийме мільйонного пасажира, а це в майбутньому дозволить залучити до співпраці більш потужні зарубіжні авіакомпанії. Директорка підприємства Тетяна Романовська представила ряд проектів, втілення яких дозволить значно збільшити кількість пасажирських авіаперевезень і розпочати вантажні операції. Відповідно розшириться й географія бюджетних авіасполучень.

Україна має вийти на євроазіатські транспортні трансконтинентальні шляхи – Ярослав Дубневич
Учасники дискусійної панелі запропонували низку цікавих перспективних проектів. Зокрема, відновлення євроколії до станції Хирів, створення Державного залізничного фонду, введення нових дисциплін щодо підготовки спеціалістів-транспортників, зміни філософії ціноутворення на транспортні перевезення, нові системи зважування великовантажного автотранспорту тощо.
Підбиваючи підсумки, Ярослав Дубневич висловив думку, що усі транспортні галузі повинні працювати і розвиватись комплексно. Адже саме від надійної та злагодженої роботи транспортників великою мірою залежить подальший розвиток економіки держави.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

31.10.2017 4:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.