В центре внимания:

Україна попрощалася з Леонідом Каденюком

Україна попрощалася з Леонідом Каденюком

Скорботна церемонія відбулася у Києві 2 лютого. Попрощатися з першим космонавтом в історії незалежної України Леонідом Каденюком прийшли колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз, чинні перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, віце-прем’єри В’ячеслав Кириленко і Павло Розенко, міський голова Києва Віталій Кличко, нинішні та колишні міністри, народні депутати та низка інших посадовців. ЗМІ також повідомляють про потік пересічних людей, які прийшли провести в останню путь легендарного космонавта, якого любив і поважав український народ.

З прощальним словом виступив голова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко. Поховали космонавта на Байковому кладовищі у Києві.

Герой України Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області. У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському шатлі «Колумбія». Тоді вперше у космосі побували Державний герб, Прапор та пролунав Гімн України.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.02.2018 20:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.