В центре внимания:

Україна і Польща шукають порозуміння

Україна і Польща шукають порозуміння

У п’ятницю 16 лютого у Варшаві відбулася зустріч віце-прем’єр-міністра, міністра культури і національної спадщини Польщі Пйотра Ґлінського та віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Фактично це був перший раунд українсько-польських перемовин на такому рівні щодо історичних питань і відносин між країнами. Зрозуміло, що приводом для дискусії стали недавні поправки до закону про Інститут національної пам’яті Польщі. Нагадаємо, що там передбачено, зокрема, кримінальну відповідальність за заперечення так званих «злочинів українських націоналістів».

Павло Розенко за підсумками зустрічі написав у мережі Twitter: «Переговори завершені. Але не закінчені. Порушили низку важливих для українсько-польських стосунків питань: загрози нового закону, права українців Польщі, відновлення зруйнованих пам‘яток, проведення спільних заходів: конференцій, пошукових робіт».

Своєю чергою Пйотр Ґлінський на запитання журналістів, чи вдалося розрядити напругу в польсько-українських відносинах, відповів: «Я думаю, це крок уперед. Розмова була важкою, але, як то кажуть, відбулася у добрій атмосфері, в такому сенсі, що обидві сторони хочуть дійти до порозуміння».

Світлина з сайту «Польське радіо»: віце-прем’єр Польщі Пйотр Ґлінський та віце-прем’єр України Павло Розенко на православному кладовищі у Варшаві, де знаходяться могили воїнів УНР.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.02.2018 0:50 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.