В центре внимания:

Українців закликають до обережності у воді

Українців закликають до обережності у воді

Сайт «ВВС-Україна» 10 серпня з посилання на Державну службу з надзвичайних ситуації (ДСНС) повідомляє скорботну статистику – цього року в українських водоймах вже загинули 714 людей, у тому числі 74 дитини.

Як наголошують рятувальники, найчастіше причиною нещасних випадків на воді стає недотримання правил безпечної поведінки. А до них, перш за все, відносять купання у не обладнаних для цього місцях та купання у нетверезому стані. Ще дорослі нерідко залишають маленьких дітей без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють дітям самостійно відвідувати водойми.

ДСНС б’є на сполох, закликає до обережності і розповсюджує правила безпеки під час відпочинку біля водойм. Зокрема наголошують, що відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. Треба також дотримуватися нескладних норм: температура води повинна бути не нижче +17°С, не слід перебувати у воді понад 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин.

Спеціальні служби рятування у воді працюють у місцях масового відпочинку, постійно здійснюють профілактичну інформаційно-роз’яснювальну роботу. І все ж нагадують, що найкращою гарантією від нещасного випадку є власна обережність.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.08.2017 17:03 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.