В центре внимания:

Університет Франка захищає улюблену площу від підземного паркінгу

Прес-центр Львівського національного університету оприлюднив висновки комісії Вченої ради університету щодо детального плану території у районі вулиць Січових Стрільців, Університетської, Листопадового чину, роз-робленого з метою будівництва там підземного паркінгу.

Вчена рада нарахувала 13 причин чому є недоцільним будівництво підземного паркінгу на площі між вулицями Січових Стрільців, Університетською, Листо-падового чину і парком Франка.

Науковці зауважують, що зараз будівля університету є у незадовілдьному технічному стані, на забезпечення її стійкості та фунціональної придатності Міністерством освіти і науки України передбачено 78 мільйонів гривень.

Вчена рада вишу переконана, що проектований паркінг буде додатковим, достатньо потужним, притягальним для автотранспорту об'єктом, функціонування якого призведе до суттєвого погіршення стану атмосфери у парку і біля університету.

Майбутній будівельний майданчик, що виникне перед будівлею університету, негативно впливатиме на нормальне функціонування і життя мешканців при-леглих вулиць, університету і парку Франка.

Пунктом 14 у документі підсумовується, що академічна спільнота універси-тету, його студенти і працівники категорично проти реалізації пропонованого проекту плану реконструкції території. Документ скеровано міському голові Львова Андрію Садовому.

Додамо, що проект паркінгу Львівська міська рада оприлюднила у січні.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.02.2018 4:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.