В центре внимания:

Уряд Ізраїлю хоче заощадити на дипломатії

Уряд Ізраїлю хоче заощадити на дипломатії

Міністерство фінансів країни, розписуючи бюджет на наступний рік, запропонувало радикально скоротити видатки на зовнішню політику. Про це 10 січня повідомляє сайт MigNews.

Фінансове відомство вимагає закрити за кордоном 22 ізраїльських посольства (зараз їх є 103) і скоротити 140 посад у головному офісі Міністерства закордонних справ (МЗС), де наразі працює 686 осіб. Керівництво міністерства стверджує, що такі скорочення «завдадуть смертельного удару» ізраїльській зовнішній політиці, яка принесла багато успіхів на міжнародній арені. Не названий високопосадовець міністерства заявив, що «в МЗС зараз погана атмосфера. Для всіх зрозуміло – йдеться про політичний хід. Зовнішня політика без зовнішньополітичних представників, без дипломатів – неможлива».

Поміж іншого, уряд планує, наприклад, скоротити програму економічної допомоги країнам третього світу, призупинити підтримку ізраїльської культури за кордоном, скасувати поїздки лекторів в інші держави та проведення там ізраїльських виставок.

Закриття посольств мають намір здійснити поетапно та завершити до 2020 року. Мінфін пропонує зосередити ресурси на тих країнах, які вважає важливими для Ізраїлю, і не розпорошувати гроші на багато представництв по всьому світу.

Світлина: МЗС Ізраїлю.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.01.2018 20:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.