В центре внимания:

У Берліні українізували туристичний автобус

Про це повідомляє Укрінформ.

Вчора , 6 листопада, посол України в Німеччині Андрій Мельник та керівник туристичного підприємства Міхаель Грефе урочисто наклеїли український прапорець на перший автобус туристичного маршруту "Berlin City Circle".

за оцінками керівника компанії, українські пасажири становлять близько 3-5 відсотків від загального числа. Тепер їх буде більше, сподівається Грефе. Його автобуси виходять на маршрути найцікавішими місцями столиця кожні 10 хвилин з 10 до 18 години. За рік ними користуються понад 100 тисяч гостей. Крім гідів на понад 20 мовах, які, треба зауважити, розрізняються з орієнтуванням на те, що більше цікавить туристів з різних країн, є ще німецько- та англомовні гіди спеціально для дітей.

Робота над тим, щоб україномовний гід з'явився в найбільшій в Берліні автобусній туристичній компанії, велася не один місяць, розповів Мельник. І ось тепер українці можуть пізнавати столицю ФРН за допомогою відомих на Батьківщині голосів - ведучих Radio ROKS Соні Сотник та Сергія Зеніна. Реалізувати проекту допомогла українська волонтерська ініціатива GuideUA.

"Ми не зупинятимемося на цьому і в наступному році плануємо зробити аудіогіди в головних музеях Берліна. Можливо, і в приміщенні Бундестагу, який щороку відвідують понад 3 мільйони туристів", – розповів посол України.

Після набуття чинності безвізового режиму перетину кордону Німеччину відвідує дедалі більше українців. Так, за перше півріччя кількість громадян України, які відвідали ФРН мінімум з однією ночівлею, зросла на 26%, до 14 тис осіб.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.11.2017 1:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.