В центре внимания:

У Буську збиткова газета района має неабиякі грошові «апетити»

У Буську збиткова газета района має неабиякі грошові «апетити»

Приватне підприємство «Медіа-центр «Над Бугом», яке видає районну газету, має неабиякі грошові апетити, а ще чомусь хоче зобов’язати Буську районну раду рекомендувати відділам, службам, управлінням, керівникам підприємств при друку поліграфічної продукції надавати перевагу на виконання таких робіт саме видавничому відділу приватного підприємства «Медіа-центр «Над Бугом». Нагадаємо, з 2016 року газета “Воля народу” стала учасником пілотного етапу з роздержавлення комунальних ЗМІ.

Редактор районної газети М.Іванців навіть розробив цільову програму фінансової підтримки та розвитку газети «Воля народу» на 2017-2018 роки, пріоритетним завданням якого є фінансова підтримка ПП «Медіа-центр «Над Бугом», як видавця газети «Воля народу».
Як зазначається у програмі, з районного бюджету у 2017-2018 роках вони хочуть отримати 175 тис. грн. на фінансову підтримку та розвиток газети. Це при тому, що у районному бюджеті завжди не вистачає коштів на освіту, медицину… Але апетити керівництва газети невгамовні, окрім 175 тис грн газета планує ще й отримати кошти від Угоди про порядок висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування Буського району друкованим засобом масової інформації – газетою «Воля народу» на 2017 рік у сумі 18 тис грн.
Варто відзначити, що газета, яка вже з 2016 року стала учасником пілотного етапу з роздержавлення комунальних ЗМІ, визнає у своїй цільовій Програмі, факт того, що «видання газети “Волі народу” є збитковим (як і видання інших, не лише районних газет України), оскільки високий тираж газети (у 2017 році – 2800 примірників) повноколірний друк та суттєве здорожчання поштових послуг зумовлюють значні фінансові видатки на її виготовлення і доставку до читачів. Передплатна ціна (84 гривень півріччя) разом з доходами від реклами, оголошень та власної поліграфічної діяльності компенсують близько 85% витрат, необхідних на видання газети”.
Тираж газети у 2800 примірників виглядає смішно, це при тому, що у Буському районі населення складає 45 тис осіб, для чого районному бюджету виділяти кошти з державної казни на збиткове видання, яке не може самостійно на себе заробити, чи навіть податись на грант від міжнародних організацій?
Вже на серпневій сесії Буської районної ради депутати прийматимуть ЦІЛЬОВУ ПРОГРАМУ фінансової підтримки та розвитку газети «Воля народу» на 2017-2018 роки.
Нагадаємо, на початку липня відбулась позачергова сесія Буської районної райради. Причиною термінового зібрання депутатів стало те, що виникли серйозні проблеми з фінансуванням медичних установ району. У бюджеті до вересня бракує 3 млн грн. на зарплату працівникам лікарень та ФАПів. Буський район змушений був терміново шукати кошти у своєму бюджеті, бо інакше б виникли борги з виплати заробітної плати.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.08.2017 0:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.