В центре внимания:

У діях Арсенія Яценюка присутні ознаки корупції

У діях Арсенія Яценюка присутні ознаки корупції

Правда, це не офіційні підозри, а лише припущення експертів. Однак, на їхню думку, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) мало б зацікавитися обставинами продажу колишнім прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та дружиною чинного міністра внутрішніх справ Інною Аваковою своїх часток телеканалу «Еспресо». Про це у п’ятницю, 12 січня, пише інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на «KyivPost».

Отож, експерти вказують на те, що продаж здійснено за ціною, що майже у 10 разів перевищує суму, заплачену при купівлі. Наприклад, очільник проекту «Наші гроші» Олексій Шалайський заявив: «Коли ви купуєте будь-яку частку на одну гривню і робите з них дев’ять, це називають корупцією скрізь у світі». А юристка Центру протидії корупції Олена Щербань вбачає в угоді ознаки відмивання грошей.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко пояснив підозри такими фактами: у червні 2017 року Арсеній Яценюк купив свою частку за 3,8 мільйона гривень ($ 145 тисяч), а через півроку продав її сину олігарха та нардепа Костянтина Жеваго приблизно за $ 1,5 мільйона. Якщо це справді так, то отримано майже 1000 відсотків прибутку.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.01.2018 13:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.