В центре внимания:

У Каліфорнії шаленіють лісові пожежі

У Каліфорнії шаленіють лісові пожежі

За повідомленнями ЗМІ, станом на 10 жовтня тут вже знищено понад 1500 будинків, 10 осіб загинуло. Полум’я швидко поширюється у головному регіоні виноробства США – долинах Напа і Сонома.

Швидкість поширення вогню змусила провести термінову евакуацію десятків тисяч осіб. Серйозно постраждало головне місто регіону Санта-Роза, де вигоріли кілька кварталів приватних житлових будинків. Лікарі і пацієнти покинули кілька лікарень, яким загрожує полум’я. Губернатор штату Джеррі Браун оголосив режим надзвичайної ситуації в кількох округах, де полум’я знищило важливі об’єкти інфраструктури і загрожує тисячам будинків.

Пожежі почалися увечері у неділю в кількох місцях. Посушливе літо й осінь створили надзвичайно сприятливі умови для поширення вогню. Сильні пориви вітру погіршують ситуацію. Влада розслідує причини займань. Поліція округи Сонома підтвердила загибель семи людей. У Каліфорнійському департаменті лісового господарства та протипожежного захисту повідомили ще про двох в окрузі Напа, і ще одного з окрузі Мендочіно.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.10.2017 16:09 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.