В центре внимания:

У Києві вшановано пам’ять Іоанна Павла II

У Києві вшановано пам’ять Іоанна Павла II

У столиці України у неділю, 15 жовтня, урочисто відкрили стінопис із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II. Цей різновид монументального і декоративного малярства, що виконується на стінах, називають також муралом або фрескою.

Портрет Понтифіка створено на стіні п’ятиповерхівки на вулиці у Печерському районі, яку нещодавно за рішенням міської влади перейменовано на честь Святішого Іоанна Павла II. В урочистостях взяли участь предстоятель Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук, посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, представники польського сейму, надзвичайний і повноважний посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч, народний депутат України Мустафа Джемілєв. Було зачитано привітання чинного Папи Римського Франциска, який схвально відгукнувся про рішення назвати вулицю в Києві на честь Іоанна Павла II та благословив сьогоднішній захід.

Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук наголосив, що Іоанн Павло II був першим Папою-слов’янином, першим Папою-поляком, і великим даром не тільки для польського народу, а й для народу України.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.10.2017 23:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.