В центре внимания:

У Києві побував легендарний Стів Возняк

У Києві побував легендарний Стів Возняк

Стів Возняк, творець першого персонального комп’ютера, співзасновник компанії Apple і перший бізнес-партнер Стіва Джобса, 29 вересня прибув до Києва. До української столиці він прилетів рейсовим літаком разом із своєю дружиною. Після прибуття він устиг повідомити журналістам, що отримує зарплату щотижня з часів заснування компанії і досі є працівником Apple. Також він додав, що йому цікаво те, що роблять інші. «Тому зі собою маю шість телефонів. Але головний — iPhone 8», — наголосив п. Возняк.
Співзасновник Apple виступив на Olerom Forum 1, який відкрився в Палаці спорту 30 вересня. Тема його виступу на форумі було «Як втілити революційну ідею, яка змінює світ». Стів Возняк, чиї предки — українці з Перемишля, каже, про цю поїздку мріяв дуже давно. «Дуже особливий візит для нас. Я завжди знав, що моє прізвище — українське. Все своє життя хотів приїхати в Україну. Зокрема в Київ. У своєму житті запланував зробити чотири речі, одна із яких — побувати в Києві», — розповів він.
Відтак, він з’їздив до Гостомеля, щоб роздивитися найбільший у світі літак «Мрія». Потім зустрівся з київськими студентами, закликав їх багато вчитись і не гаяти часу на розваги. Ввечері ж провів бізнес-семінар, після якого відбулася закрита вечірка. Щоб потрапити на неї, охочі викладали по 200 тис. грн.
Співзасновник Apple відзначив найкращих «білих гакерів» форуму HackIT-20 і заявив, що вони будуть залучені до створення в Україні кібербезпекового центру за стандартами НАТО. У рамках форуму з кібернетичної безпеки HackIT-2017 пройшли змагання експертів інформаційної безпеки. «Білі гакери» також будуть залучені й в інших проектах, зокрема працюватимуть над розробкою новітньої кібернетичної зброї, методів кібершпигунства та запобігання кіберзагрозам.
Форум HackIT-2017 проходив 23-30 вересня у Харкові та Києві. Учасниками марафону з пошуку уразливих місць у програмних продуктах стали 30 учасників із усього світу, в т. ч. з України, Франції, Німеччини, Швеції, Пакистану, Індії, Єгипту, Бельгії, США, Нідерландів. Один з масштабніших заходів в Україні для IT-спільноти завершився брифінгом за участі Стіва Возняка.

Євген Клен

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.10.2017 9:21 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.