В центре внимания:

У конкурсі на посаду директора Львівського органного будинку не було жодних порушень, – Винницький

Про це сьогодні повідомив кореспонденту Варіантів в. о. директора Львівського будинку органної та камерної музики Юліан Винницький.

Юліан Винницький, якого 23 серпня 5 із 9 членів журі обрали новим директором Львівського будинку органної та камерної музики, вважає, що конкурс на цю посаду є легітимним.

"У конкурсі не було ніяких порушень, він є легітимний. А те, що протилежна сторона не вміє програвати, – це вже її проблема. Але не треба мене поливати брудом", – зазначив Юліан Винницький.

Зазначимо, сама процедура конкурсу та його результати викликали обурення в активістів та культурних діячів Львова. Вже наступного дня, 24 серпня, під будинком органної та камерної музики люди, які не згодні з перемогою Винницького, вийшли на акцію протесту.

Також активістів обурив той факт, що один із членів журі спізнився на презентацію Юліана Винницького і проголосував за його кандидатуру, не бачачи його програми розвитку органного будинку. Адже Винницький переміг у конкурсі із розривок в один голос.

"Членкиня комісії встигла, прийшла і проголосувала. Завдяки їй я здобув перемогу. А те, що, за вашими словами, вона не була ознайомлена з моєю програмою, – це неправда. На першому засіданні конкурсної комісії зачитувались всі документи, які вимагає конкурс. Тому вона повністю знайома з моєю програмою. Також я ознайомив цілу залу з моєю програмою дій на 2017-2018 роки. Це не на 5 років, я погоджуюсь, проте всі документи, які потрібні для програми розвитку будинку на 5 років, я подав. Вони є в архіві комісії", – зауважив Юліан Винницький.

Водночас Іван Остапович, другий кандидат на посаду директора Львівського будинку органної та камерної музики, за якого проголосували 4 із 9 членів журі, вважає, що конкурс таки відбувся з порушеннями чинного законодавства.

"Є чіткі норми закону, яких потрібно дотримуватись при проведенні таких конкурсів. Я вважаю, що такі порушення були. Також член комісії Анна Лисько подала офіційне звернення до міської ради про те, що відбулося порушення протоколу. Оскільки вона є юридично підкованою людиною, вона зробила це звернення, вирішила прийти і підтримати нас [Анна Лисько також прийшла на акцію протесту під органний будинок, – ред.]", – заявив Іван Остапович.

Загалом до міської ради надійшло понад 60 офіційних звернень-скарг щодо порушення процедури конкурсу на посаду директора Львівського органного будинку.

Додамо, 71-річний Юліан Винницький є чинним директором органного будинку з 1988 року.

Конкурентом Винницького у конкурсі була лише одна особа – Іван Остапович, який є керівником проекту "Мультимедійна база Львівської філармонії", засновником камерного оркестру Collegium Musicum, арт-директором "Бах Маратону 2015" та Lviv Hindemith Fest 2015. Івану Остаповичу – 29 років.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.08.2017 9:07 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.