В центре внимания:

У Львові біля Парку культури хочуть звести нове житло

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

До 19 березня у Львові триває громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території в районі вул. Героїв Майдану, вул. М. Глінки.

Детальний план території охоплює площу 4,02 га. Ця ділянка перебуває в межах території історичного ареалу, а також межує з Парком культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Згідно з проектом детального плану території, тут планують звести багатоквартирний житловий будинок на 6 поверхів із вбудованими закладами обслуговування, а також протрасувати передбачену генпланом вулицю, яка є продовженням вул. Зарицьких.

Як йдеться у проекті детального плану територїі, вздовж вул. Проектованої, що межує з Парком культури, планують здійснити благоустрій зеленої зони.

"Введення об’єму пропонованого об’єкту дещо зменшить зону сприйняття будинків–пам’яток архітектури на вул. Глінки, 10 та 12 з вул. Героїв Майдану. Це не погіршить композиційної цінності середовища, оскільки новий об’єкт буде співмасштабним об’єктам культурної спадщини і підтримуватиме історичні лінії забудови", – йдеться у проекті детального плану території.

У підвальному поверсі багатоповерхівки планують розмістити підземний гараж на 6 машиномісць та технічні приміщення. Також передбачено 6 машиномісць для паркування під балконом-терасою під входом у будинок.

Дитячі та відпочинкові майданчики, загальною площею близько 400 м², хочуть розмістити на вул. Глінки.

Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, а розробником – ФОП Столяров Ю. М.

Зустріч із головним архітектором проекту відбудеться сьогодні, о 18:00 год., у Великій сесійній залі Львівської міської ради.

Нагадаємо, вул. Лижв’ярській, 30, що поруч із Парком культури, ФОП Корнієнко С. Є. хоче реконструювати житловий будинок під 5-поверховий готель із рестораном. Місцеві жителі виступили проти цього будівництвва, адже через нього у них можуть забрати прибудинкові території.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.03.2018 13:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.