В центре внимания:

У Львові вакцинована від дифетрії майже половина населення

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна розповіла, що епідемії дифтерії не буде, якщо близько 95% населення будуть вакциновані. Як зазначив головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я ЛМР Богдан Остальський, вакцини у поліклініках міста є, тому щеплення можуть робити як дітям, так і дорослим. Адже після 6 років кожні наступні 10 років потрібно проводити ревакцинацію, щоб підтримувати імунітет від дифтерії. Загалом у Львові з 2010 до 2018 року було лише 2 випадки захворювання на дифтерію.

"У Львові з 2010 до 2018 року ми мали лише 2 випадки захворюваності людей на дифтерію. Не буде епідемії дифтерії, якщо 95% мешканців міста будуть провакциновані. В нас ситуація є такою, що зараз ми маємо в середньому 40-50% людей, які вакциновані від дифтерії. Потрібно врахувати те, що у 2015 році взагалі вакцини не було в Україні, і люди взагалі не вакцинувалися. Тому найважливіше – це провести вакцинацію, щоб уникнути захворювання і його поширення.

Вакцини є в наявності, тому мешканці міста можуть пройти вакцинацію", – розповіла директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна.

Як повідомив головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я ЛМР Богдан Остальський, однокомпонентної вакцини від дифтерії немає – є компонентні, які захищають одразу від декількох захворювань. Для дітей є трикомпонентні вакцини АКДП (коклюш, дифтерія, правець), і нею щеплять діток у віці 2, 4 і 6 місяців, а потім – у півтора року. Наступне щеплення проводять у віці 6 років, і тоді кожні 10 років потрібно проводити ревакцинацію, щоб підтримувати імунітет від дифтерії. Дорослих можна щепити двокомпонентною вакциною АДП (дифтерія, правець).

Додамо, що зараз на Львівщині триває епідемія кору.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.02.2018 4:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.