В центре внимания:

У Львові діятимуть школи повного дня

Відповідне рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

У чотирьох навчальних закладах Львова, зокрема у середніх загальноосвітніх школах №77, №98, "Школі радості" та школі "Джерельце", вводять пілотний проект "Школа повного дня".

Як пояснила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, такий проект реалізовуватимуть на базі перших класів. Загалом навчально-виховний процес триватиме 8 годин.

"У першій половині дня буде навчальна діяльність – фронтальна, групова, інтерактивна, а друга половина дня обов’язково включатиме розвиткову і пізнавальну діяльність: щодня діти матимуть змогу брати участь у різноманітних екскурсіях і відвідувати гуртки. Після 16:00 год. діти або будуть іти додому, або залишатимуться на групі продовженого дня і відвідуватимуть гуртки, які діятимуть у школі", – розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, аби забезпечити потрібну організацію навчального процесу, у таких класах працюватимуть два вчителі, тому управління освіти міськради додатково повинне залучити спеціалістів та забезпечити їх зарплатою.

"Це все буде безкоштовно для батьків, а ми лише даємо додатково штатні одиниці, щоби з галузі освіти оплачувати зарплату. Одноразове харчування дітей здійснюватиметься відповідно до чинного законодавства, а ще одне додаткове можна організувати за плантю батьків, якщо вони захочуть", – зазначила Зоряна Довганик.

Також вона наголосила, що школа повного дня не є тотожною групі продовженого дня.

"Відмінність школи повного дня від групи подовженого дня в тому, що, як правило, в школі повного дня працює один і той же класовод, і режим роботи передбачає таку діяльність, як участь у гуртках, екскурсії, ранкову зустріч, тихе читання, що не передбачено групою продовженого дня. У групу подовженого дня змішані діти 1-4-х класів, а в школі повного дня окремий клас навчається до 16:00 години", – додала Зоряна Довганик.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.10.2017 7:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.