В центре внимания:

У Львові перейменували вулицю Карбишева

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про перейменування вулиці Д. Карбишева на вулицю Віденську та присвоїли ім’я Яцека Куроня скверу, розташованому біля Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Це рішення підтримали 39 депутатів.

Як заявила в.о. начальника управління культури Львівської міськради Наталія Бунда, вулицю Карбишева перейменували на Віденську через звернення консульства Австрії у Львові і зміцнення стомунків між Львовом та Віднем, а сквер – для вшанування пам’яті Яцека Куроня.

Нагадаємо, це рішення уже виносилося на сесію міськради у червні минулого року, однак депутати тоді його не підтримали.

Тоді ж львів'янам пропонували декілька варіантів перейменування вулиці Д. Карбишева: Красучинська; Братів Дужих; Юрія Клена; Віденська; академіка Карпенка. Найбільшу кількість голосів отримали назви "Братів Дужих" – 728 голосів та "Віденська" – 450 голосів.

Що ж до скверу Яцека Куроня, то у грудні 2017 року завершилось онлайн-голосування на сайті міської ради на тему найменування вулиці чи скверу іменем Яцека Куроня у Львові.

Більшість голосів отримала пропозиція назвати на честь Яцека Куроня сквер біля Генерального консульства Польщі у Львові на вулиці Івана Франка.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

23.03.2018 7:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.