В центре внимания:

У львівських ЦНАПах є значні затримки у видачі паспортів

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З початку року цією послугою вже скористалися понад 25 тисяч осіб. Водночас, так як суб’єктом надання цієї послуги є Міграційна служба, то в ЦНАПах, як і в інших відповідних структурах, через підвищений попит є значні затримки у видачі паспортів.

Так, у січні цього року ЦНАПи надали 681 послугу з оформлення і видачі паспортів, у лютому – 1476 послуг, у березні – 1984 послуги, у квітні – 360 послуг (лише в перший тиждень місяця, оскільки був відсутній канал зв’язку і не було технічної можливості прийому документів), у травні – 2315 послуг, у червні – 3855 послуг, липень – 3687, серпень – 3982, вересень – 3970, жовтень – надано 3577 послуг.

"Станом на 6 листопада, враховуючи статистичні дані, є значне протермінування адміністративних послуг з оформлення, видачі та обміну паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм вперше після досягнення 14-річного віку, суб’єктом надання яких є територіальні підрозділи ГУ ДМС у Львівській області. Загальна кількість протермінованих заяв на отримання цієї послуги – 4498. У відсотковому співвідношенні це становить на 22% більше протермінованих результатів адміністративних послуг, ніж минулого місяця", – пояснюють у департаменті адміністративних послуг Львівської міської ради.

Додамо, що подати документи для оформлення паспорта громадянина України можна у територіальному підрозділі ЦНАП м. Львова залежно від реєстрації місця проживання особи. Проте подати документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна у будь-якому територіальному підрозділі ЦНАПу м. Львова.

Відповідно до наказу Державної міграційної служби України від 03.11.2016 № 280, вартість оформлення паспорта громадянина України в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн, до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн, до 7 робочих днів - 810,32 грн.

Перелік необхідних документів для оформлення паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон є на сайті Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Центрах надання адміністративних послуг Львова почали видавати біометричні паспорти з 5 січня.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.11.2017 2:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.