В центре внимания:

У місті Дніпрі протестували лежачи

У місті Дніпрі протестували лежачи

Така оригінальна акція відбулася 8 серпня , повідомляє «Радіо Свобода». Місцеві велосипедисти влаштували «лежачий протест», щоб привернути увагу громадськості до проблеми загибелі роверистів на дорогах. Збираючись на акцію, її учасники тримали плакати з написами «Досить нас вбивати!», «Зелене світло життю!», «Я хочу жити!». А потім, одномоментно лягли на асфальт біля своїх велосипедів, символічно зображуючи тіла збитих на дорозі велосипедистів. Один із організаторів навіть накрився плівкою.

За перші 7 місяців 2017 року в Дніпропетровській області зафіксовано 58 наїздів на велосипедистів. Більший показник лише у Львівській області. За словами координатора акції Олексія Брусніцина, велосипедисти також намагаються привернути увагу влади та громадськості до проблеми покращення велоінфраструктури в місті. Водночас учасники акції зазначали, що розуміють і власну відповідальність за безпеку руху на дорогах. Зокрема, за їхніми словами, велосипедисти, які не знають правил дорожнього руху, – у групі ризику.

Зараз у Києві та інших містах України почали з’являтись велошколи та спеціальні веломістечка, де набувають навичок кермування.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.08.2017 2:52 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.