В центре внимания:

У парламенті України тепер є сейфи для зброї

У парламенті України тепер є сейфи для зброї

Кореспондент інтернет-видання «Українська правда» у вівторок, 20 березня, повідомив, що у приміщенні Верховної Ради встановили сейфи для зберігання зброї народних депутатів та відвідувачів. Як можна зрозуміти, до такого заходу вдалися після недавньої гучної заяви Надії Савченко про те, що приблизно дві третини депутатів приходять до парламенту озброєними.

Що цікаво, встановлення сейфів відбулося перед тим, як з’явилися нормативні підстави для цього. Дещо пізніше Верховна Рада ухвалила поправки до закону про держохорону органів державної влади та посадових осіб. Ними встановлено порядок доступу до парламенту, який зобов’язує народних депутатів проходити через раму металошукача. Також вказано, що «до будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, крім осіб, які, відповідно до цього закону, здійснюють державну охорону відповідного будинку».

Якщо народний депутат володіє зареєстрованою зброєю, він зобов’язаний залишати її в спеціальних сейфах, що розміщені біля входів до зали парламенту. При такому формулюванні хочеться саркастично запитати – а якщо зброя незареєстрована, то можна не класти у сейф?

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.03.2018 21:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.