В центре внимания:

У Португалії вручили почесну відзнаку поетесі з Львівщини

У Португалії вручили почесну відзнаку поетесі з Львівщини

У місті Касень, що в окрузі Лісабон (Португалія), під час святкування ювілею української школи «Світлиця», уродженці міста Яворова Львівської області, журналістці, поетесі Оксані Максимишин-Корабель вручили відзнаку фестивалю «Червона доріжка Гідності» у номінації «Натхнення Майдану».
За словами Оксани Максимишин-Корабель, вона вельми зворушена цією високою нагородою: відзнакою спілки «Воля Громади», яку їй передали з Києва. «Отримала також від Посольства України у Португалії неймовірно дорогий моєму серцю подарунок — тритомний альманах «Майдан. Революція гідності 2013-2014». Історія усіх подій тут викладена у фотографіях. Переглядаю і сльози знову навертаються на очі, наче знову повернулася у ці важкі для всіх українців дні. Сердечно дякую за такий подарунок», — зазначила поетеса.
Важко занедужавши, незаможна молода жінка опинилася сам-на-сам із відсутністю коштів для операції з трансплантації нирки, хабарництвом і неналежними умовами в лікарнях. Тоді вдалося за участі колишніх омбудсменів України та Республіки Польща (РП), тодішнього голови Яворівської районної ради Івана Карпи забезпечити їй якісний гемодіаліз в Польщі.
Тепер Оксана Максимишин-Корабель перебуває на лікуванні в Португалії, де відкрила в собі дар до поезій. Зокрема, побачила світ збірка її віршів, присвячених багатостраждальному народу України та Революції гідності. Поезія «Мамо, не плач» п. Оксани, покладена на музику, вона стала гімном Майдану.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.03.2018 11:09 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.