В центре внимания:

У США призупинено роботу державних установ

У США призупинено роботу державних установ

Сталося це у ніч на 20 січня за північноамериканським східним часом, коли у Києві вже був ранок, читаємо на сайті ВВС. І федеральні відомства Сполучених Штатів не відриються, поки демократам і республіканцям у Конгресі не вдасться досягти компромісу щодо законопроекту про бюджет. Він успішно пройшов у Палаті представників, однак був відхилений Сенатом.

Закриття уряду або «шатдаун» означає припинення роботи всіх держустанов, крім екстрених служб: національної безпеки, пошти, контролю за повітряним простором, медичних стаціонарів, швидкої допомоги, допомоги при стихійних лихах, тюрем і електроенергетики. Відтак, тисячі працівників закритих установ відправлені у неоплачувану відпустку.

Узгодити бюджет не вдалося через вимогу Демократичної партії захистити від депортації 700 тисяч нелегальних іммігрантів, що опинилися на території США. Під час президентства демократа Барака Обами ці люди, яких називають «мрійниками», отримували тимчасовий легальний статус. Але торік у вересні президент Дональд Трамп оголосив про згортання цієї програми.

Востаннє шатдаун стався у 2013 році, коли держустанови не працювали 16 днів. Тоді особливе невдоволення американців викликало призупинення роботи національних парків і пам’ятників.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.01.2018 13:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.