В центре внимания:

У Торонто збудують місто майбутнього

У Торонто збудують місто майбутнього

За реалізацію унікального проекту, названого Sidewalk Toronto, взявся холдинг Alphabet, який є материнською компанією Google. Про це повідомляє 26 жовтня сайт «Geektimes». Як твердять інженери, йдеться про створення найбільш високотехнологічного простору на Землі.

У місті майбутнього планують відмовитися від автомобілів. Там курсуватимуть роботизовані маршрутки та їздитимуть велосипеди. В зимовий час мешканці також зможуть кататися на велодоріжках з підігрівом. А ще будуть світлофори нового типу, модульні будинки, роботизовані поштові відділення і багато такого, чого наразі нема взагалі ніде.

Один з нюансів, який може не сподобатись багатьом, – в районі хочуть розмістити величезне число датчиків, сенсорів та камер, які відстежуватимуть майже усі аспекти життя мешканців – від витрат води під час купання до визначення рівня шуму і наповненості смітників.

Проект вже прийняв прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він переконаний, що ця ініціатива стане чудовим тестом для нових технологій. Обійдеться створення міста майбутнього в $ 1 мільярд.

Ілюстрації з сайту Sidewalk Toronto.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.10.2017 0:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.