В центре внимания:

У Туреччині можуть знайти мощі Святого Миколая

У Туреччині можуть знайти мощі Святого Миколая

Про це українські інтернет-видання повідомляють 5 жовтня з посиланням на британську щоденну газету Daily Mail. Правда, говорити про доконаний факт знахідки ще рано. Однак турецькі археологи твердять, що мощі Святого Миколая досі можуть перебувати у підвалі однойменної церкви у місті Демре в провінції Анталія. Виявити їх, начебто, вдалося за допомогою 3D-сканера.

Неподалік від Демре розташовані руїни стародавнього лікійського міста Мири, де Миколай колись був єпископом. Також відомо, що у 343-му році над його могилою побудували базиліку. А вже на початку ІХ століття – церкву. Як зазначив голова музейного управління Анталії Кеміл Карабан, скоріш за все, церкву пізніше спалили. Але, згодом, відбудували заново. На його думку, усипальниця Миколая не пошкоджена. Але до неї буде важко дістатися, бо археологам доведеться сантиметр за сантиметром прибирати стародавню мозаїку, щоб оглянути поховання. Зараз музейне управління шукає вчених, здатних провести роботи відповідної складності.

За прийнятою на сьогодні версією, у 1087 році, після набігів турків-сельджуків, італійські купці перевезли значну частину мощів Святого Миколая в місто Барі. Наприкінці XI століття венеціанці забрали залишки мощів з могили святого. А зараз турецькі експерти вважають, що італійці вивезли не мощі Святого, а рештки невідомого священика, похованого поряд з Миколаєм. Отож, цілком може статися, що вчені виявлять в усипальниці незаймані мощі Святого Миколая.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.10.2017 23:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.