В центре внимания:

У «Шевченківському гаю» відреставрують церкву XIX ст.

У «Шевченківському гаю» відреставрують церкву XIX ст.

У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького у Львові, який у народі називають «Шевченківським гаєм», проведуть реставрацію пам’ятки архітектури XIX ст. дерев’яної церкви святої Параскеви із с. Стоянів, Радехівського району. За підсумками допорогової закупівлі, керівник музею уклав угоду про проведення капремонту та реставрації за понад 1,35 млн грн із колективним підприємством «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів.
«На церкві місцями згнив ґонт, її гне замінювали, відколи церкву привезли на територію музею. Баня церкви протікала, відтак постала потреба у комплексній реставрації і ремонті», — зазначив Роман Назаровець, керівник музею. За його словами, проект реставрації пройшов державну експертизу.
Відповідно до умов закупівлі, підрядник має розібрати старий ґонт, провести протезування аварійних ділянок зрубу церкви, замінити пошкоджених елементів склепінь бані, облицювати стіни ґонтом у півтора шару, піддашшя — у два шари, а дашки та баню — у три шари. Також необхідно відремонтувати підлогу у церкві, очистити від нашарувань вікна та двері. Підрядник має відреставрувати хрести та змонтувати громвідвід. Роботи мають бути виконані до кінця 2018 року.
Зазначимо, що трибанна дерев’яна церква святої Параскеви була збудована 1822-го у с. Стоянів на Радехівщині. Її перенесли до Музею народної архітектури та побуту у Львові 1975 року.

Юлія Поліковська, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.04.2018 9:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.