В центре внимания:

У 2018 року на збереження пам'яток архітектури Львівщини виділили 9 мільйонів

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні під час сесії Львівської облради депутати затвердили Програму охорони і збереження культурної спадщини Львівської області на 2018 – 2020 роки. Це рішення підтримали 57 депутатів.

На загальний обсяг фінансування програми у наступному році депутати передбачили з обласного бюджету 9 700 тис грн.

За ці кошти в області планують здійснити повний облік пам’яток культурної спадщини Львівщини через їх паспортизацію; провести реставраційні роботи на пам’ятках культурної спадщини та пам’ятках дерев’яної сакральної архітектури; популяризувати пам’ятки культурної спадщини; співфінансувати проекти, що реалізуються на території області із залученням Міжнародної технічної допомоги.

Як йдеться у програмі, під час формування переліку пам’яток культурної спадщини, які потребують виконання ремонтно-реставраційних робіт першочергово враховуватимуться такі, на яких завершуються роботи, або розпочаті в попередні роки; пам’ятки, які перебувають в аварійному стані, пам’ятки, які мають виготовлену проектно-кошторисну документацію на реставраційні роботи; пам’ятки, для яких передбачене співфінансування з районного бюджету.

Нагадаємо, у квітні депутати заклали у бюджет Львівщини на 2017 рік понад 7,2 млн грн на збереження, розвиток, реконструкцію та реставрацію пам'яток історії та культури.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.12.2017 23:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.